Machismo: varžymasis dėl garbės (Siciliškosios patirties studijos) - Žvinklienė, Alina (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2005)
Čia nagrinėjamas kultūros reiškinys, „machismo“, kuris, viena vertus, dėl globalizacijos procesų, kita vertus, kaip feministinių ir gender tyrimų objektas, įgauna tarptautinę reikšmę. „Machismo“ terminas ir jo vedinys, „macho“, įsitvirtina kasdienės, pirmiausia anglų, kalbos diskursuose. Pagrindinis straipsnio tikslas – apibrėžti “machismo“ sąvoką ir pateikti sociologinę „garbės“ sąvokos interpretaciją.
Keywords: machismo; garbė; globalizacija; feminizmas ir lyties tyrimai