Kriminalinės justicijos poveikis nepilnamečiams teisės pažeidėjams - Vileikienė, Eglė (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2015)
Šiame straipsnyje nagrinėjama iki šiol mažai aptarta, tačiau labai aktuali problema - nepilnamečių teisės pažeidėjų santykis su kriminaline justicija bei jos poveikis nuteistiems nepilnamečiams. Įvairių sričių specialistai - kriminologai, teisininkai, psichologai, psichiatrai bei pedagogai - daug pastangų ir laiko skyrė kriminalinių nusikaltėlių asmenybės tyrimams. Psichologus labiau domino nusikaltėlio asmeninės savybės, psichiatrai ieškojo galimų psichikos sutrikimų, pedagogai akcentavo auklėjimo stoką, teisininkai į nusikaltėlį žiūrėjo baudžiamosios teisės akimis. Šis straipsnis - tai bandymas sociologo akimis pažvelgti į nepilnamečių teisės pažeidėjų santykį su kriminaline justicija.
Keywords: teisės pažeidimas; nepilnametis teisės pažeidėjas; kriminalinė justicija