Sociologija ir šiuolaikinė kritinė teorija - Salem, A.; Till, Chris (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2017)
Specialus Sociologija. Mintis ir veiksmas numeris skirtas kritinei sociologijai ir teorijai. Jame publikuojami aštuonių autorių tekstai, kurių idėjos pristatytos ir aptartos seminare „Filosofinės ir kritikos problemos po post-struktūralizmo“, įvykusiame Leeds Beckett universitete 2017 m. balandį. Seminarą surengė Kritinės teorijos tyrinėjimų grupė, jungianti labai plačių interesų mokslininkus, besidominčius socialine ir kultūrine teorija, politine teorija, vizualiąja kultūra ir socialine psichologija. Svarbiausias įvykusio sambūrio, o sykiu ir šio numerio užmanymas buvo siekis apmąstyti taktikas, kaip plėtoti politiškai angažuojantį ir socialiai reikšmingą teorinį kalbėjimą šiandienos visuomenėje, kai iš esmės kvestionuojamas bet koks žinojimas ar tikrumo pamatai ir kai stiprėja kultūriniai bei politiniai judėjimai, neigiantys Kito teises. Kviestinių redaktorių A. Salemo ir Chriso Tillio parengtame įvade trumpai pristatoma numerio idėja ir jame publikuojami tekstai.