Medijų psichologijos technologijų naudojimas formuojant pedagoginių specialybių studentų tolerantišką požiūrį į vaikus, turinčius negalią, profesinio mokymo procese Ukrainoje - Subashkevych, Iryna; Korniat, Vira (Special Education, 2020)
Straipsnyje nagrinėjama pedagoginių specialybių studentų tolerantiško požiūrio į vaikus, turinčius negalę, formavimo problema jų profesinio mokymo metu. Pažymima, kad Ukrainoje inkliuzinio ugdymo plėtojimo kontekste svarbu tobulinti aukštųjų mokyklų ugdymo procesą, siekiant paruošti kompetentingus darbuotojus, pasirengusius dirbti su vaikais, turinčiais negalę. Analizuojamas pedagoginių specialybių studentų suformuotas tolerancijos lygis. Siūloma darbo su studentais sistema naudojant medijų psichologijos technologijas ir medijų išteklius mokymosi procese, eksperimentiškai patikrinamas jų panaudojimo ugdymo procese efektyvumas.
Keywords: inkliuzinis ugdymas; vaikai, turintys negalę; tolerancija; medijų švietimas; medijų psichologijos technologijos