Branduoliniai tankio įvertiniai Gauso skirstinių mišinių modeliams - Ruzgas, Tomas; Drulytė, Indrė (Lietuvos statistikos darbai, 2013)
Darbas skirtas pasiskirstymo tankiams įvertinti. Taikomi tiek fiksuotojo, tiek ir adaptyviojo pločio branduoliniai įvertiniai. Vertinimas paremtas įvairių populiarių branduolių, o taip pat naujo branduolio K palyginimu Monte Karlo metodu naudojant simetrinę vidutinę absoliučiąją paklaidą, išreikštą procentais. Branduolys K yra visada teigiamas, tačiau didelėms argumento reikšmėms jis yra mažesnis nei Gauso skirstinio tankis. Modeliuota naudojant Gauso mišinių modelių rinkinį, kurį pasiūlė J. S. Marronas ir M. P. Wandas (1992). Adaptyviojo pločio branduolinis metodas daugeliu atvejų pranašesnis už fiksuotojo pločio branduolinį metodą. Smarkiai persidengiančių Gauso mišinio komponentų atveju geresni rezultatai gaunami naudojant branduolį K.
Keywords: neparametrinis tankio įvertinys; branduolinis metodas; Monte Karlo metodas; adaptyvusis glodinimas; simetrinė vidutinė absoliučioji paklaida išreikšta procentais