Pratarmė - Šeškauskienė, Inesa; Ramonienė, Meilutė (Taikomoji kalbotyra, 2014)
Šis specialusis Taikomosios kalbotyros žurnalo numeris skiriamas trečiosios Tarptautinės taikomosios kalbotyros konferencijos Kalbos ir žmonės: erdvė, laikas, tapatybė, vykusios 2013 metų spalio 3–4 dienomis Vilniaus universitete, darbams. Konferenciją organizavo Vilniaus universiteto Lituanistinių studijų katedra ir Lietuvos taikomosios kalbotyros asociacija (LITAKA). Konferencijoje dalyvavo 60 mokslininkų iš 12 šalių: Lietuvos, Australijos, Čekijos, Estijos, Jungtinės Karalystės, Latvijos, Lenkijos, Italijos, Prancūzijos, Rusijos, Honkongo, Jungtinių Amerikos Valstijų. Plenarinius pranešimus skaitė Antonella Sorace (JK), Josephas Lo Bianco (Australija), Markas Davies (JAV), pasaulyje plačiai žinomi lingvistai.