Ar preskriptyvizmas veikia? Taisomi žodžiai Lietuvos radijo ir TV eteryje 1960–2010 - Nevinskaitė, Laima; Tamaševičius, Giedrius (Taikomoji kalbotyra, 2019)
Šiame specialiajame žurnalo numeryje publikuojama studija apie preskriptyvizmo (kalbos taisymų) veiksmingumą Lietuvoje. Tyrimas paremtas tekstyninės analizės metodu ir kelia klausimą, kaip pasikeitė kalbos normintojų taisomų žodžių vartojimas radijuje ir televizijoje nuo 1960 iki 2010 metų.Specialiojo numerio redaktorė: Loreta Vaicekauskienė