Atgimstančios Panemunės regiono dainos - Žičkienė, Aušra (Tautosakos darbai, 2023)
Pieśni Poniemnia, pieśni Beskidu Sądeckiego: wykorzystanie efektów badań etnomuzykologicznych w dydaktyce i projektach artystycznych, śpiewają studentki i studenci Uniwersytetu Warszawskiego; koncepcja i koordynacja projektu, przygotowania wykonawców, wybór materiałów i opracowanie Anastasiya Niakrasava, Warszawa: Uniwersytet Warszawski, Wydział Nauk o Kulturze i Sztuce: Instytut Muzykologii UW, 2022, 1 płyta CD + broszura, 72 s., ISBN 978-83-67514-00-2