PASINAUDOJIMAS VIEŠAI NEATSKLEISTA INFORMACIJA VERTYBINIŲ POPIERIŲ RINKOJE - Fruzerova, O. (Teisė, 2013)
Pagrindinis straipsnio tikslas – įvardyti tinkamą informacijos finansinių priemonių rinkose atskleidimo mechanizmą; išanalizuoti viešai neatskleistos informacijos apibrėžimo kriterijus, nustatyti minėto apibrėžimo praktinio taikymo problemas ir pateikti jų sprendimo būdus; taip pat įvertinti draudimo naudotis viešai neatskleista informacija pagrįstumą. Ši tema yra ypač aktuali, nes Lietuvos finansų rinka yra sąlygiškai jauna, trūksta mokslinių tyrimų šioje srityje, o už draudimo naudotis viešai neatskleista informacija pažeidimą įtvirtinta ne tik administracinė, bet ir baudžiamoji atsakomybė. Straipsnis skiriamas finansų rinkos dalyviams, investuotojams, teisininkams ir šia sritimi besidomintiems mokslininkams. The main goals of this article is to identify appropriate information disclosure mechanism in the sphere of financial markets; to analyze the definition and criteria’s of inside information; to determine the problems of practical application if this definition and present identified solutions; and finally evaluate the validity and soundness of the prohibition of insider trading. The topic of this article is extremely relevant taking into consideration the novelty of Lithuanian financial market and the lack of scientific research in this area in Lithuania, besides violation of prohibition of insider trading may lead not only to administrative, but also to criminal liability. The article should be relevant to the participants of financial markets, investors, lawyers and researches.