Europos Sąjungos kompetencija tarptautinės privatinės teisės srityje: ribų beieškant - Liubertaitė, Laura (Teisė, 2011)
Šiame straipsnyje autorė analizuoja ES kompetencijos tarptautinės privatinės teisės srityje evoliuciją: nuo daugiau nei keturis dešimtmečius trukusio tarptautinės privatinės teisės kultūros vakuumo ir Europos Sąjungos veiksmų tarptautinės privatinės teisės srityje pagreičio po Amsterdamo sutarties įsigaliojimo iki Lisabonos sutarties nuostatomis padarytų esminių pakeitimų. Ypatingas dėmesys straipsnyje skiriamas steigiamųjų sutarčių nuostatų sisteminei ir lingvistinei analizei bei Teisingumo Teismo praktikai. The article examines developments of the extent of EU competence in the field of conflict of laws starting with the first stage of European economic integration, emphasising the importance of the Amsterdam Treaty and concluding with the discussion of new provisions on conflict of laws in the Lisbon Treaty. Special attention is paid to the systematic and linguistic analysis of the Treaties and the ECJ case-law.