Konstitucinė valstybės tarnybos samprata ir Valstybės tarnybos tobulinimo koncepcija - A. Vaičaitis, V aidotas aidotas (Teisė, 2011)
Straipsnyje iš konstitucinės teisės perspektyvos nagrinėjama dabartinė Lietuvos viešojo administravimo ir valstybės tarnybos sistema, lyginami du pagrindiniai viešojo administravimo modeliai. Šiems tikslams pasiekti gana detaliai nagrinėjama Konstitucinio Teismo suformuluota konstitucinės valstybės tarnybos sampratos jurisprudencija. Vienas iš pagrindinių straipsnio tikslų – konstituciškai įvertinti 2010 metais Vyriausybės parengtą Valstybės tarnybos tobulinimo koncepciją ir įstatymų leidėjui pateikti su jos įgyvendinimu susijusius konkrečius pasiūlymus. Lithuanian system of public administration and civil service is analysed in the article, using constitutional law as a tool of its legal evaluation. Some characters of two main models of public administration (the one of Max Weber and so called “New public management”) are presented and juxtaposed in order to understand the existing Lithuanian model. Analysis of jurisprudence of Lithuanian Constitutional Court concerning the Lithuanian civil service plays major role in assessing the constitutionality of Lithuanian civil service improvement guidelines, developed and announced by the Lithuanian government in the beginning of 2010.