VAGYSTĖS KVALIFIKUOTŲ SUDĖČIŲ KONSTRAVIMO LIETUVOS RESPUBLIKOS BAUDŽIAMAJAME KODEKSE YPATUMAI - Vosyliūtė, A. (Teisė, 2013)
Straipsnyje nagrinėjamos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 straipsnio (vagystė) 2, 3 dalyse numatytos vagystės kvalifikuotos sudėtys, jų konstravimo ypatumai. Analizuojamas kai kurių vagystę kvalifikuojančių požymių kriminologinis pagrįstumas ir tikslingumas, aptariamas vagystės kvalifikuotų sudėčių vertinimas loginiu, stilistiniu, sisteminiu aspektais, baudžiamojo įstatymo vientisumo požiūriu. Atskleidžiamos kai kurios vagystės kvalifikuotų sudėčių teisinio formulavimo klaidos. Pateikiami šių sudėčių konstravimo tobulinimo būdai. Article is devoted to analysis of the corpus delictis of the aggravated theft, that is forseen in Paragraph 2, 3 of Article 178 (theft) of The Criminal Code of the Republic of Lithuania. Criminological validity and appropriateness of some aggravating elements of theft are analyzed. The logical, stylistic, systemic evaluation of the corpus delictis of the aggravated theft is discussed as well as evaluation of criminal law in terms of integrity. The article reveals some errors of legal regulation of the corpus delictis of the aggravated theft. The proposals on the further improvement of the regulation are given.