Absoliučiai draudžiami veiksmai baudžiamajame procese - Goda, Gintaras (Teisė, 2011)
Straipsnyje analizuojamas smurtinio pobūdžio veiksmų baudžiamajame procese galimo įteisinimo išimtiniais atvejais klausimas, pasisakoma prieš tokio pobūdžio pataisas teisės aktuose. Remiantis Europos žmogaus teisių teismo praktika straipsnyje taip pat nagrinėjama ikiteisminio tyrimo metu padaromų pažeidimų, kai panaudojamos draudžiamos priemonės, įtaka įrodinėjimo procesui.Im Aufsatz wird die Frage der Zulässigkeit der Folter, Quälerei und Drohungen im Ausnahmefällen analysiert, die Möglichkeit entsprechende Gesetzänderungen vorzunehmen wird verneint. Der Aufsatz erörtert unter der Berücksichtigung der Rechtsprechung des EGMR die Bedeutung der unzulässiger Handlungen während des Ermittlungsverfahrens für die Annahme der Beweisverbote.