Bolonijos glosatorių mokykla romėnų teisės atgimimo šviesoje - Urbanavičiūtė, Giedrė (Teisė, 2008)
Romos imperija, kartu ir romėnų teisė, patyrė tiek pakilimų, tiek nuopuolių, tačiau ar verta kalbėti apie nuosmukius, jei galima kalbėti apie atgimimą? Straipsniu siekiama prisiminti ne tik romėnų teisės renesansui davusią pradžią, tačiau ir padariusią didžiulę įtaką teisės studijoms, universitetams atsirasti, Vakarų teisės tradicijai Bolonijos glosatorių teisės mokyklą, jos reikšmę, ištakas, pradininkus ir žymiausius atstovus.The Roman Empire and the Roman law have had many increases and fallings during the history. Though is it worth to concentrate on declinations when it is possible to talk about the Renaissance? Therefore the article deals with the Bolognese school of Glossators which gave rebirth to the Roman law, impulse for the beginning of legal studies, creation of Universities, which had tremendous influence upon the formation of the Western Legal Tradition; moreover the articles concerns the importance, the origins, the pioneer initiators and the representatives of this school. >