Sandorio vertė kaip prekių muitinio įvertinimo pagrindas - Medelienė, Aistė; Paulauskas, Andrius (Teisė, 2008)
Straipsnyje analizuojami sandorio vertės, kaip pagrindinio prekių muitinio įvertinimo metodo, pagrindai, šio metodo taikymo prielaidos, sąlygos, sandorio vertės patikslinimai, taip pat aplinkybės, kurių esant sandorio vertės metodas netaikomas prekių muitinei vertei nustatyti. Straipsnyje analizuojamas tiek norminis, tiek praktinis sandorio vertės metodo taikymas.In this article application grounds of transaction value as main method for determining customs value are analyzed, i. e. presumptions and conditions to apply customs value, adjustments to the transaction value, reasons not to apply transaction value for customs valuation of goods purpose. Relevant legal acts and practical applications of them are examined.