Harto ir Fullerio diskusija dėl teisės ir moralės, nagrinėjant ją per senesnėje Vokietijos teismų praktikoje pagrįstos ir interpretuotos teisės į privatumą prizmę - Lytvynenko, Anatoliy A. (Teisė, 2021)
Praėjusio šimtmečio penktojo dešimtmečio britų ir amerikiečių teisės filosofų Lono Fullerio ir Herberto Harto diskusijos buvo ginčas tarp pozityvistinės ir prigimtinės teisės teorijų ir taikomosios jurisprudencijos atšakų. Pirmoji teorija remiasi vizija, kad įstatymas ir moralė nebūtinai yra susiję, nors tam tikrais atvejais gali sutapti. Antroji teorija teigia, kad teisės raida yra grindžiama nuostatomis ir vertybėmis, susijusiomis su žmogaus prigimtimi, kuriomis visuomenė turėtų vadovautis kaip standartais, kad galėtų tinkamai veikti. Pirmoji vizija iš tiesų nėra visai nutolusi nuo moralinių veiksnių. Norėdamas pažinti šios diskusijos taikomąją reikšmę, autorius nusprendė pasirinkti ankstyvąją bendrosios teisės į privatumą raidą kaip „penumbralinių“ teisių pavyzdį ir apžvelgti įvairių teismų pozicijas sprendžiant bylas dėl bendrosios teisės į privatumą.