Vyriausiojo Lietuvos tribunolo praktika taikant vietinius papročius valstiečių paveldėjimo bylose - Machovenko, Jevgenij; Lytvynenko, Anatoliy (Teisė, 2023)
Šiame straipsnyje nagrinėjami XX a. trečiojo ir ketvirtojo dešimtmečių Vyriausiojo Lietuvos tribunolo kasaciniai sprendimai valstiečių paveldėjimo bylose. Autoriai siekia apibūdinti vietinių papročių taikymo teismų praktiką; nustatyti, Vyriausiasis Lietuvos tribunolas siekė išplėsti ar susiaurinti vietos papročių taikymo sritį. Naudojami Rusijos imperijos ir atkurtos Lietuvos valstybės teisės aktai, Vyriausiojo Lietuvos tribunolo kasaciniai sprendimai, mokslininkų darbai.