Provokacinės gynybos ir žmogžudystės, paskatintos pavydo, doktrina - Slavković, Vukian (Teisė, 2023)
Straipsnyje pateikiamos žmogžudystės, paskatintos pavydo, kvalifikavimo šiuolaikinėje lyginamojoje teisėje esminės charakteristikos. Kadangi šiai temai teisės teorijoje skiriamas ypatingas dėmesys, autorius atliko tyrimą, kuris parodė, kad trys požiūriai reprezentuoja skirtingas doktrinines nuomones.