LIETUVOS, LENKIJOS IR VOKIETIJOS ŪKINĖS VEIKLOS LAISVĖS KONSTITUCINIŲ PAGRINDŲ LYGINAMIEJI ASPEKTAI - Juškevičiūtė-Vilienė, Agnė (Teisė, 2015)
Šiame straipsnyje lyginamuoju aspektu analizuojami ūkinės veiklos laisvės konstituciniai pagrindai, įtvirtinti Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos konstitucijose. Straipsnis suskirstytas į tris dalis: pirmoje dalyje atskleidžiama ūkinės veiklos laisvės sąvokų įvairovė, antrojoje – aptariami šios laisvės subjektai, o trečiojoje nagrinėjamos ūkinės veiklos laisvės ribojimo galimybės ir būtinybė, atskleistos nurodytų valstybių konstitucinėje jurisprudencijoje.