Energetikos teisės vieta teisės sistemoje - Urbanavičius, Jonas (Teisė, 2011)
Įsigaliojus Lisabonos sutarčiai, įvesta nauja ES kompetencijos sritis – energetikos politika. Straipsnyje nagrinėjama, ar nacionalinėje teisės sistemoje įmanoma išskirti atskirą energetikos teisės šaką, apžvelgiami šią politikos sritį reglamentuojantys teisės aktai, jų apimtis, nagrinėjama, ar galima rasti atskirą teisinį energetikos reguliavimo metodą.After the Lisbon Treaty entered into force, energy policy was introduced as a new EU competence. The author analyzes, are there any possibilities to treat energy law as a separate branch of the national law. Legal acts regulating this policy area, and their scope are being overviewed, the issue of the separate regulation method of the energy law is being discussed.