Teismų nepriklausomumo principas Europos Sąjungos teisės raidos kontekste - Jarukaitis, Irmantas; Morkūnaitė, Monika (Teisė, 2021)
Straipsnyje analizuojami teismų nepriklausomumo principo reikšmė, turinys ir jo užtikrinimas remiantis Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo 267 straipsnio, Europos Sąjungos sutarties 19 straipsnio 1 dalies nuostatomis. Tiriant Europos Sąjungos Teisingumo Teismo jurisprudencijos raidą vertinama šių nuostatų tarpusavio sąveika.
Keywords: Teisingumo Teismo jurisdikcija; teisės viršenybė; teismų nepriklausomumo principas; prašymas priimti prejudicinį sprendimą; SESV 267 straipsnis; ESS 19 straipsnio 1 dalies antra pastraipa