VEIKA KAIP VIENAS IŠ SUNKAUS SVEIKATOS SUTRIKDYMO OBJEKTYVIŲJŲ POŽYMIŲ - Aliukonienė, R. (Teisė, 2013)
Šiame straipsnyje analizuojamas vienas iš sunkų sveikatos sutrikdymą apibūdinančių objektyviųjų požymių – veika. Kadangi sunkus sveikatos sutrikdymas gali būti padaromas ir veikiant, ir neveikiant, straipsnyje nagrinėjamos šios dvi nusikalstamos veikos pasireiškimo formos.This article analyzes one structural component of the actus reus of severe health impairment – the conduct. As severe health impairment can be committed both by an act and omission, this article examines these both forms of the criminal conduct.