Kriminalistikos mokslo institucijų kriminologinė veikla: įgyvendinimo Ukrainoje koncepcija - Filipenko, Nataliia; Spitsyna, Hanna (Teisė, 2022)
Šiame straipsnyje analizuojami konceptualūs principai, nuomonės ir idėjos, padedančios suprasti kriminalistikos mokslo privačiosios teorijos esmę, būtent: nagrinėjama kriminalistinės prevencijos idėja. Ištirtos kriminalistinių tyrimų atsiradimo ir plėtros empirinės prielaidos: empirinių faktų kriminalistikos ir kitų mokslų teorijoje kaupimas, integracinių procesų raiška. Suformuluoti teoriniai ir taikomieji ekspertinės prevencijos privačiosios teorijos pagrindai.
Keywords: prevencija; kriminalistika; kriminalistikos mokslas; kriminalistinė prevencija; bendroji kriminalistikos mokslo teorija; kriminalistinės prevencijos privačioji teorija; specialioji ekspertizė; kriminalistikos institucijos; ekspertai