DIREKTYVOS DĖL VARTOTOJŲ ALTERNATYVAUS GINČŲ SPRENDIMO ĮTAKA LIETUVOS TEISEI: IŠŠŪKIAI IR GALIMYBĖS - Bublienė, Danguolė (Teisė, 2015)
Šiame straipsnyje analizuojamos esminės direktyvos dėl vartotojų alternatyvaus ginčų sprendimo (AGS) nuostatos, tam tikri probleminiai aspektai, susiję su neaiškiomis (ar diskutuotinomis) direktyvos nuostatomis ir aktualūs apsispręsti perkeliant šios direktyvos nuostatas į Lietuvos teisę. Paminėtini tokie straipsnyje analizuojami aspektai: AGS sistemos taikymas arbitražui, privalomos AGS procedūros ir privalomo AGS institucijos sprendimo galimumas pagal direktyvą dėl vartotojų AGS, AGS sistemos reguliavimas grupės ieškinių atžvilgiu, viešumo / konfidencialumo principo modelio įgyvendinimo AGS sistemoje problematika.