HOLISTINIS POŽIŪRIS Į TEISĖS TYRIMUS - Levičev, Vitalij (Teisė, 2015)
Straipsnyje analizuojama holizmo samprata, identifikuojamos jos sąsajos su giminingomis koncepcijomis, apibrėžiama holizmo vieta metodologinių prieigų sistemoje. Pristatomos teisės mokslui aktualios holistinės idėjos ir įvertinamos jų taikymo teisės tyrimuose galimybės – aptariami pažintinio atvirumo reikšmingumas, tyrimo objekto ir subjekto ryšys, teisinės tikrovės kompleksiškumas ir paradigminio papildomumo svarba, taip pat atskirai tiriamų elementų santykis su visuma ir teisės tyrimų pagrindinių krypčių metodologinė sintezė.