TEISMO SPRENDIMŲ VYKDYMO EUROPOS SĄJUNGOJE VEIKSMINGUMO GERINIMAS: EUROPINIS SĄSKAITOS BLOKAVIMO ĮSAKYMAS - Taurienė, Sigita (Teisė, 2016)
Straipsnyje pristatomas 2014 m. gegužės 15 d. priimtas Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) Nr. 655/2014, kuriuo nustatoma europinio sąskaitos blokavimo įsakymo procedūra, siekiant palengvinti tarpvalstybinį skolų išieškojimą civilinėse ir komercinėse bylose. Ši procedūra valstybėse narėse bus pradėta taikyti nuo 2017 m. sausio 18 d. Pagrindinis straipsnio tikslas – aptarti esmines naujojo reglamento priėmimo priežastis, dalyką, tikslus, taikymo sritį, jurisdikciją ir atvejus, kada galima pasinaudoti reglamente nustatyta procedūra, išanalizuojant probleminius aspektus ir nustatant konkrečių reglamento nuostatų taikymo perspektyvas.