NETEISĖTO PRATURTĖJIMO NUSIKALTIMO KONSTITUCINĖ PROBLEMATIKA - Namavičius, Justas (Teisė, 2017)
Straipsnyje nagrinėjama neteisėto praturtėjimo sudėties (Lietuvos baudžiamojo kodekso 1891 str.) atitiktis Lietuvos Respublikos Konstitucijai. Sudėtinga požymių struktūra ir galiojimo laiko atžvilgiu taisyklė kelia kritinių klausimų teisėtumo principo atžvilgiu. Asmens pajamų šaltinio požymio neapibrėžtumas verčia abejoti, ar nuostata atitinka proporcingumo principą. Taip pat nemažai dėmesio skiriama galimam nekaltumo prezumpcijos taisyklės pažeidimui. Pabaigoje aptariama, ar Baudžiamajame kodekse verta ieškoti alternatyvos dabartinei nuostatai.