Vertimo proceso problemos ir galimi jų sprendimo būdai. Techninį vertimą studijuojančių studentų požiūris - Roskoša, Antra; Rūpniece, Diāna (Vertimo studijos, 2019)
Kadangi vertimo procesas reikalauja puikių kalbos įgūdžių ir išsamių dalykinių žinių, vertimas jau savaime kelia daug klausimų, kuriuos reikia spręsti čia ir dabar. Tyrime apibendrinama būsimų vertėjų – 35 Rygos technikos universiteto Techninio vertimo programos bakalauro ir magistro studijų programų studentų – nuomonė apie problemas, su kuriomis jie susiduria versdami tekstą, t. y. vertimo procese. Tyrimo duomenys surinkti iš studentų rašinių ir nagrinėti taikant turinio analizės metodą. Techninio vertimo studentų nuomone, turėdami žinių apie problemų tipą ir pobūdį vertėjai gali lengviau rasti problemų sprendimus ir pateikti tinkamus, aukštos kokybės vertimus.