Rusijos ir Ukrainos konflikto vaizdavimas Vokietijos Facebook socialiniame tinkle - Bacys, Tomas (Žurnalistikos tyrimai, 2019)
Straipsnyje apžvelgus informacinio karo sampratą, socialinių medijų veikimą ir jų poveikį, aptariama, kokios pasitelkiamos naujausios informacinio karo technologijas siekiant suformuoti Rusijos ir Ukrainos konflikto įvaizdį Facebook socialiniame tinkle vokiškai kalbančioje bendruomenėje. Nagrinėjama, kokiais metodais ir tikslais daroma įtaka ir manipuliuojama vartotojais. Straipsnyje atskleidžiama, kaip reprezentuojamas Rusijos ir Ukrainos konfliktas Vokietijos Facebook socialinėje erdvėje. Atlikus Facebook puslapių tyrimą buvo išanalizuotas vaizdinis turinys, kurio gausiai randama apie Rusijos ir Ukrainos konfliktą.