Šališkumo problematika nacionaliniuose dienraščiuose 2004 m. Lietuvos Prezidento rinkimų kampanijos metu - Jastramskis, Deimantas (Žurnalistikos tyrimai, 2008)
Straipsnyje apžvelgiama šališkumo problematika nacionaliniuose dienraščiuose 2004 m. Lietuvos Prezidento rinkimų kampanijos metu kiekybiniu ir kokybiniu spausdintos informacijos apie kandidatus aspektu. Nagrinėjamas kiekvieno nacionalinio dienraščio pateiktos informacijos apie kandidatus kryptingumas, apžvelgiama informacijos balanso tarp kandidatų dinamika. Aptariami koreliacijos tarp palankios ir neutralios bei nepalankios informacijos kiekio ir kandidatų reklamos, užsakomųjų straipsnių kiekio statistinio reikšmingumo duomenys. Esminiai žodžiai: šališkumas, nacionalinis dienraštis, Prezidento rinkimai, informacijos kryptingumas, balansas, koreliacija, statistinis reikšmingumas.