2020 m. Seimo rinkimai interneto naujienų dienraščiuose: ar žiniasklaida linkusi labiau kritikuoti valdančiuosius - Danieliūtė, Iveta (Žurnalistikos tyrimai, 2023)
Rinkėjai yra linkę kritikuoti ir bausti valdančiąją partiją už padarytas per kadenciją klaidas, todėl niekada nebalsuoja už tą pačią partiją du kartus iš eilės. Tačiau nėra tyrimų, nustatančių ar valdantieji rinkimų laikotarpiu sulaukia daugiau kritikos ir žiniasklaidoje. Straipsnyje aptariamas viena kitai oponuojančių politinių partijų – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ir Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų – pateikimas interneto naujienų dienraščiuose per 2020 m. Seimo rinkimus. Ištirta, kad žiniasklaida apie valdančiuosius skelbia daugiau negatyvių naujienų, bet prie to prisideda ir pačių politikų pasirinkta komunikavimo strategija. Taip pat galima rasti ryšį tarp partijų pateikimo visuomenės informavimo priemonėse ir galutinių Seimo rinkimų rezultatų.