Neįprastas žvilgsnis į istorinę monografiją. Analizė su dirbtinio intelekto (AI) įrankiais - Jarzyńska, Katarzyna (Žurnalistikos tyrimai, 2021)
Straipsnio tikslas ir tezės: straipsniu siekiama patikrinti metodų, grįstų didelių informacijos rinkinių apdorojimu, pritaikomumą socialinių mokslų tyrimuose. Koncepcija/tyrimo metodai: dinamiška naujų tyrimų metodų, grįstų automatizuotu didelių duomenų rinkinių apdorojimu naudojant dirbtinį intelektą (DI), plėtra reiškia, kad jie naudojami vis platesniuose disciplinų laukuose, peržengiant tiksliųjų ir gamtos mokslų sritis. Teksto gavyba buvo derinama su turimomis CLARIN žiniatinklio programomis ir raktinių žodžių ištraukimo bei analizės strategija, YAKE! parašyta Python kalba su VOSViewer programa, skirta bibliometriniams tinklams vizualizuoti.