Informacinė (ne)tvarka: kur suksime – į konfrontaciją ar dialogo link? - Balčytienė, Auksė (Žurnalistikos tyrimai, 2024)
Šiuo straipsniu siekiama suaktualinti „informacinio integralumo“ (angl. information integrity) siekinį, kuris matomas kaip viena iš galimybių suartinti savuose interesuose įsipainiojusias, į poliarizuojančius diskursus įsitraukusias grupes. Taikant trejopą analizės prieigą, kuri krypsta į „makro-mezzo-mikro“ lygmenis visuomenėse ir ten užsimezgančius interesus, straipsnyje kalbama apie tai, kad normatyviam požiūriui rastis ir įgyvendinti reikėtų pokyčių iš komunikacinės sistemos „vidaus“. Tam būtina aiškintis dabartinės žinių kūrimo sistemos spragas ir siūlyti veiksmus, kuriems vadovautų pačios medijų korporacijos ir socialiai atsakingi profesionalai, siekiantys aktyviai dalyvauti sprendžiant didžiuosius visuomenės uždavinius.