Žurnalisto ir žurnalistikos situacija šiuolaikinės žiniasklaidos sistemoje - fakultetas, Komunikacijos (Žurnalistikos tyrimai, 2009)
Vilniaus universitetas, Vilniaus universitetas, Mažoji aula, 2009 11 05 Vilniaus universiteto Žurnalistikos institutas 2009 m. surengė mokslinę konferenciją, skirtą 60-osioms žurnalistikos studijų metinėms. Konferencijoje pristatyti įvairūs pranešimai, nagrinėjantys žurnalisto tapatybės kaitą, profesinės etikos problemas, žurnalistikos kaip mokslo kryptis bei žiniasklaidos politinę galią. Dalyviai diskutavo apie žurnalisto vaidmenį visuomenėje, spaudos kalbos etiką ir žiniasklaidos atsakomybę, kylančią dėl jos gebėjimo formuoti viešąją nuomonę. Ypatingas dėmesys skirtas santykiui tarp žurnalistikos ir politikos bei žiniasklaidos galimybėms daryti įtaką socialiniams procesams. Konferencija pabrėžė žurnalistikos studijų reikšmę kritinio mąstymo, etikos ir atsakomybės ugdymui.