Cenzūros slinktis ir forma. Mokslinė ir praktikos konferencija - fakultetas, Komunikacijos (Žurnalistikos tyrimai, 2017)
Vilniaus universitetas, 2017 05 04: VU Baltoji salė ir A. Smetonos dvaras Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Cenzūros slinktis ir forma“, vykusi 2017 m. gegužės 4–5 dienomis, analizavo kintančias cenzūros formas ir jų poveikį žiniasklaidai, visuomenei ir politinei kultūrai. Pirmąją dieną Vilniuje buvo nagrinėjama žurnalistikos padėtis Rusijoje ir Lietuvoje, įskaitant tyrimų žurnalistikos raidą. Antroji diena Prezidento A. Smetonos dvare apėmė akademinius pranešimus apie saviraiškos laisvės ribas, neformalias cenzūros formas, žiniasklaidos institucionalumą bei istorinį kontekstą. Pranešėjai aptarė šiuolaikinius cenzūros iššūkius – nuo žodžių poveikio mąstymui iki neoficialios kontrolės Rusijos žiniasklaidoje – ir kvietė ieškoti naujų interpretacijų medijų laisvei.