Neapykantos kalbos raiška Lietuvos interneto dienraščių publikacijose apie pabėgėlius - Balsiūnaitė, Ieva (Žurnalistikos tyrimai, 2017)
Straipsnis skirtas išanalizuoti neapykantos kalbos koncepciją ir ištirti neapykantos kalbos atvejus Lietuvos interneto dienraščių aktualijose apie pabėgėlius. Tyrimu aiškinamasi, kaip žurnalistinėse publikacijose neapykantos kalba naudojama konstruojant pabėgėlio portretą, aprašant su pabėgėliais susijusius migracijos bei integracijos procesus. Straipsnyje taip pat nustatomos neapykantos kalbos poveikio prielaidos. Tyrimas atliktas 2015 m. rugpjūčio – spalio mėnesiais, ištirti 4 Lietuvos interneto dienraščiai: „Delfi.lt“, „15min.lt“, „Lrytas.lt“ ir „Alfa.lt“. Tyrimo rezultatai parodė, kad neapykantos kalba pabėgėlių atžvilgiu skleidžiama pasitelkiant stereotipus, išankstines nuostatas, rasistinius pareiškimus. Pabėgėliai dažnai apibūdinami kaip grėsmingi atvykėliai, nesugebėsiantys integruotis Europos šalyse, pakenksiantys europietiškąjai kultūrai ir saugumui.