Apie doc. dr. Žyginto Pečiulio habilitacijos procedūrai teikiamus mokslo darbus ir jų apžvalgą – „Televizijos kaitos proceso sisteminės analizės metmenys“ - Grigas, Romualdas (Žurnalistikos tyrimai, 2008)
Iš karto privalu pastebėti, kad prelegento doc. dr. Ž. Pečiulio habilitacijos procedūrai pristatyti mokslo darbai (publikacijos) ir jų apžvalga palieka pakankamai fundamentalių, ir, tai svarbu pabrėžti – labai aiškia kryptimi sufokusuotų studijų įspūdį. Autoriaus dėmesio centre – bene viena iš prieštaringiausių, o kartu ir įtakingiausių globalizacijos sklaidos mechanizmų, arba jos institucijų – televizija.