Culinary in LSSR: Aspirations and Possibilities
Straipsniai
Džiugas Misevičius
Vilniaus universitetas
Publikuota 2020-07-21
https://doi.org/10.15388/LIS.2020.45.9
PDF
HTML

Reikšminiai žodžiai

sovietinė kulinarija
viešasis maitinimas
valgykla
virtuvė
maisto produktai

Kaip cituoti

Misevičius D. (2020) „Culinary in LSSR: Aspirations and Possibilities“, Lietuvos istorijos studijos, 450, p. 115-136. doi: 10.15388/LIS.2020.45.9.

Santrauka

Straipsnyje siekiama pateikti susintetintą ir į organišką visumą susistemintą sovietinės Lietuvos kulinarijos vaizdą, paskirai egzistuojantį dabartinėje istoriografijoje, sovietiniuose archyviniuose dokumentuose ir publikacijose bei ano meto liudytojų atmintyje. Tyrime aiškinamasi, kokia buvo sovietinės valdžios oficialiai deklaruota kulinarinė politika ir kaip ji veikė praktikoje; aptariama, kokia buvo „tarybinio žmogaus“ mitybos kultūra – kas ir kaip buvo gaminama bei valgoma valgyklose, restoranuose ir kavinėse, o kas – namuose (kasdienai ir šventėms); atskleidžiami „viešosios“ ir „privačiosios“ kulinarijos skirtumai bei įtampos.

PDF
HTML
Kūrybinių bendrijų licencija

Šis kūrinys yra platinamas pagal Kūrybinių bendrijų Priskyrimas 4.0 tarptautinę licenciją.

Susipažinkite su autorių teisėmis žurnalo politikoje skiltyje Autorių teisės.