Argentinos valstybinių universitetų mokslininkų ir dėstytojų įtaka institucijai išorės kontrolės kontekste
Straipsniai
Mónica Marquina
Interdisciplinary Nucleus of Training and Studies for Educational Development (NIFEDE), National Scientific and Technical Research Council (CONICET), Universidad Nacional de Tres de Febrero, Argentina
Cristian Pérez Centeno
NIFEDE, Universidad Nacional de Tres de Febrero, Argentina
Nicolás Reznik
Universidad Nacional de Tres de Febrero, Argentina
Publikuota 2021-09-08
https://doi.org/10.15388/ActPaed.2021.46.4
PDF
HTML

Reikšminiai žodžiai

universitetas
akademinė profesija
Argentina
recenzentai
akademinė įtaka

Kaip cituoti

Marquina, M. , Pérez Centeno, C. and Reznik, N. (2021) “Argentinos valstybinių universitetų mokslininkų ir dėstytojų įtaka institucijai išorės kontrolės kontekste”, Acta Paedagogica Vilnensia, 46, pp. 54–72. doi:10.15388/ActPaed.2021.46.4.

Santrauka

Straipsnyje nagrinėjama Argentinos mokslininkų įtaka savo institucijai dėl gilių visuomenės reformų aukštojo mokslo sistemoje didėjančios išorės kontrolės kontekste. Remiantis Akademinės profesijos žinių visuomenėje (angl. APIKS) apklausos duomenimis siekiama išanalizuoti, kiek ir kaip pastarojo meto pokyčiai viešosios politikos ir valstybinių agentūrų lygmeniu paveikė akademinę profesiją Argentinoje – dėstymą, mokslinius tyrimus ir socialinio įtraukimo veiklas ir šių pokyčių įtaką suvokiant savo instituciją. Nors bendrai tikima, kad naujasis scenarijus sumažino akademinės bendruomenės galias, mūsų tyrime ne visi mokslininkai ir dėstytojai atsakė vienodai.

PDF
HTML

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.

Skaitomiausi šio autoriaus(ų) straipsniai

1 2 3 4 5 > >>