Turkijos požiūris į Lietuvą ir Lietuvos totorius kultūrinės diplomatijos srityje
Straipsniai
Mehmet Celal Varışoğlu
Tokat Gaziosmanpaşa University, Turkey
Behice Varışoğlu
Tokat Gaziosmanpaşa University, Turkey
Publikuota 2023-10-26
https://doi.org/10.15388/Totoriai-Lietuvos-istorijoje.2023.11
PDF

Reikšminiai žodžiai

kultūrinė diplomatija
Turkija
Lietuva
Lietuvos totoriai

Kaip cituoti

Varışoğlu , M.C. and Varışoğlu, B. (2023) “Turkijos požiūris į Lietuvą ir Lietuvos totorius kultūrinės diplomatijos srityje”, Lietuvos istorijos studijos, pp. 149–158. doi:10.15388/Totoriai-Lietuvos-istorijoje.2023.11.

Santrauka

Šiame tyrime nagrinėjama Turkijos Respublikos laikysena Lietuvos ir Lietuvos totorių atžvilgiu kultūrinės diplomatijos srityje. Abipusiai diplomatiniai abiejų šalių santykiai kultūros srityje užmegzti prieš 92 metus. Turkijos Respublikos ambasada Lietuvos Respublikoje, Nacionalinė švietimo ministerija, Kultūros ir turizmo ministerija, Turkijos bendradarbiavimo ir koordinavimo agentūra (turk. k. trumpinys – TIKA), Yunus Emre institutas, Užsienyje gyvenančių turkų ir giminingų bendruomenių valdyba (turk. k. santrumpa – YTB), universitetai, savivaldybės ir kitos viešosios institucijos, įmonės, menininkai, akademikai ir studentai ir toliau prisideda prie diplomatinių dviejų šalių santykių kultūros srityje plėtojimo ir puoselėjimo.

Tyrime daroma išvada, kad istorinis ir kultūrinis Turkijos ir Lietuvos ryšys viešosios diplomatijos ir kultūrinės diplomatijos srityje toliau stiprėja.

PDF
Kūrybinių bendrijų licencija

Šis kūrinys yra platinamas pagal Kūrybinių bendrijų Priskyrimas 4.0 tarptautinę licenciją.

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.

Skaitomiausi šio autoriaus(ų) straipsniai

1 2 3 4 5 > >>