Maistas vasarą gali tapti negalavimo priežastimi
Sklaida
Dalia Smagurauskaitė
Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė
Publikuota 2022-07-25
PDF

Reikšminiai žodžiai

maistas
vasara

Kaip cituoti

Smagurauskaitė, D. (2022) “Maistas vasarą gali tapti negalavimo priežastimi”, Slauga. Mokslas ir praktika, 3(7 (307), pp. 26–28. Available at: https://www.zurnalai.vu.lt/slauga/article/view/28461 (Accessed: 18 April 2024).

Santrauka

Vasarą žmonės linkę valgyti mažiau, tačiau pamiršta ir elementarias higienos taisykles, maistą laiko netinkamomis sąlygomis. Taip susidaro palankios sąlygos daugintis mikroorganizmams, padidėja rizika apsinuodyti. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) gydytoja dietologė Daiva Pipiraitė-Lazarevičienė primena pagrindinius mitybos vasarą principus ir dalijasi patarimais, padėsiančiais išvengti maisto sukeliamų negalavimų – žarnyno infekcijos.

PDF

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.

Skaitomiausi šio autoriaus(ų) straipsniai

1 2 > >>