Prielaidos įgyvendinti naują mokytojų rengimo programą: inkliuzinis ugdymas mokykloje
Articles
Elena Marin
Bukarešto universitetas, Rumunija
Publikuota 2016-12-30
https://doi.org/10.21277/se.v1i35.267
PDF

Reikšminiai žodžiai

inkliuzinis ugdymas
pirminis mokytojų rengimas
mokytojų kompetencijos
įvairovė
Rumunija

Kaip cituoti

Marin, E. (2016) “Prielaidos įgyvendinti naują mokytojų rengimo programą: inkliuzinis ugdymas mokykloje”, Special Education, 2(35), pp. 9–37. doi:10.21277/se.v1i35.267.

Santrauka

Straipsnyje bandoma analizuoti inkliuzinio ugdymo diegimą Rumunijoje: pateikiama statistinių duomenų ir aprašoma, kokių veiksmų buvo imtasi pereinant nuo segregacijos principu pagrįstos ugdymo sistemos mokykloje prie inkliuzijos principais grindžiamos sistemos. Dėmesys kreipiamas į mokytojus ir mokytojų pirminio rengimo programas.
Mokytojų pirminis rengimas Rumunijoje remiasi prielaida, kad, siekiant įdiegti inkliuzinio ugdymo sistemą, tokių mokytojų rengimo poreikis yra labai didelis. Kokybiniu tyrimu buvo siekiama pateikti specialistų nuomonę dėl inkliuzinio ugdymo mokytojų rengimo politikos prioritetų, atkreipiamas dėmesys į tokių specialistų rengimo, privalomo kiekvienam inkliuzinį ugdymą taikančiam mokytojui, sistemos įdiegimo sąlygas ir aspektus, susijusius su mokytojų rengimo proceso reformavimu nacionaliniu lygmeniu.

PDF

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.