Buhalterinės apskaitos specialybės absolventų įsidarbinimo galimybių darbo rinkoje analizė darbo jėgos pasiūlos ir paklauso kontekste
Straipsniai
Audronė Bagdonienė
Šiaulių valstybinė kolegija, Lietuva
Fausta Smolenskienė
Šiaulių valstybinė kolegija, Lietuva
Publikuota 2014-12-19
https://doi.org/10.15388/batp.2014.No16.15
PDF

Reikšminiai žodžiai

darbo rinka
darbo jėgos paklausa ir pasiūla
absolventai
buhalterinės apskaitos specialistai

Kaip cituoti

Bagdonienė, A. and Smolenskienė, F. (2014) “Buhalterinės apskaitos specialybės absolventų įsidarbinimo galimybių darbo rinkoje analizė darbo jėgos pasiūlos ir paklauso kontekste”, Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, (16), pp. 160–171. doi:10.15388/batp.2014.No16.15.

Santrauka

Problemos, su kuriomis susiduria jaunimas, norėdamas įsidarbinti ir sėkmingai išlikti bei konkuruoti darbo rinkoje, buvo ir yra ypač aktualios visuomenės gyvenime. Akivaizdu, kad absolventai, baigę mokymo institucijas, gali tikėtis sėkmingai įsidarbinti, jeigu jų specialybė priklauso paklausioms kategorijoms bei tokių specialistų poreikis darbo rinkoje didelis. Todėl buhalterinės apskaitos studijų programą baigusių absolventų įsiliejimo į darbo rinką galimybės straipsnyje analizuojamos darbo jėgos pasiūlos ir paklausos turinio kontekste, remiantis Lietuvos statistikos departamento pateiktomis bendromis jaunimo užimtumo bei darbo biržos, kuri registruoja laisvų darbo vietų ir ieškančių darbo asmenų pagal profesijas tendencijomis. Atlikta analizė parodė, kad nors jaunimo nedarbo mastai nemažėja, tačiau buhalterinės apskaitos specialistai paskutiniaisiais metais darbo rinkoje yra tarp geidžiamiausių ir darbdavių ieškomų. Šios srities specialistų paklausos ir pasiūlos disbalanso santykis darbo rinkoje yra pakankamai mažas, todėl įsidarbinimo galimybės yra didelės.

PDF

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.

Skaitomiausi šio autoriaus(ų) straipsniai

1 2 3 4 5 > >>