Mokinių kultūrinio supratingumo skatinimas bendrojo ugdymo mokyklose: mokytojų patirtys ir iššūkiai
Straipsniai
Ilze Briška
University of Latvia
Gunta Siliņa-Jasjukeviča
University of Latvia
Publikuota 2020-12-28
https://doi.org/10.15388/ActPaed.45.2
PDF
HTML

Reikšminiai žodžiai

kultūrinis supratingumas
bendrasis ugdymas
mokytojų patirtis
mišrių metodų tyrimas

Kaip cituoti

Briška, I. and Siliņa-Jasjukeviča, G. (2020) “Mokinių kultūrinio supratingumo skatinimas bendrojo ugdymo mokyklose: mokytojų patirtys ir iššūkiai”, Acta Paedagogica Vilnensia, 45, pp. 30–41. doi:10.15388/ActPaed.45.2.

Santrauka

Kultūrinis supratingumas yra į kompetencijas orientuoto bendrojo ugdymo pagrindas. Todėl mokytojai yra atsakingi už taikomą turinį ir metodus, kurie mokinius turėtų vesti link to. Gilinantis į iššūkius, su kuriais susiduria mokytojai, norėdami užtikrinti kuo sėkmingesnį mokinių kultūrinio supratingumo ugdymą bendrojo ugdymo mokyklose, šiuo straipsniu siekiama identifikuoti dabartinius tikslus, galinčius padėti stiprinti mokytojų ugdymo turinį, profesinį jų rengimą ir mokymo pagalbą.
Mokytojų pasiruošimas skatinti pradinių mokyklų mokinių kultūrinį supratingumą analizuotas atliekant mišrių metodų tyrimą. Gauti rezultatai atskleidė mokytojams svarbius aspektus, identifikavo pagrindines problemas ir spragas, egzistuojančias tarp teorinių principų, kurie svarbūs švietimo politikai ir pačių mokytojų įsitikinimams bei praktikoms.

PDF
HTML

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.