Virtualios mokymo(si) aplinkos įtaka pradinių klasių mokinių matematikos mokymosi pasiekimams
Socialiniai mokslai
Gražina Taujanskienė
Kauno technologijos universitetas, Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų institutas
Irina Klizienė
Kauno technologijos universitetas, Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų institutas
Asta Skripkienė
Kauno technologijos universitetas, Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų institutas, Marijampolės Rimanto Stankevičiaus pagrindinė mokykla
Publikuota 2020-06-30
https://doi.org/10.21277/jmd.v50i1.281
pdf

Reikšminiai žodžiai

virtuali mokymo(si) aplinka
EDUKA klasė
matematika
mokymosi pasiekimai
pradinis ugdymas

Kaip cituoti

Taujanskienė, G., Klizienė, I. and Skripkienė, A. (2020) “Virtualios mokymo(si) aplinkos įtaka pradinių klasių mokinių matematikos mokymosi pasiekimams”, Jaunųjų mokslininkų darbai, 50(1), pp. 54–59. doi:10.21277/jmd.v50i1.281.

Santrauka

Atsižvelgiant į pasaulyje vykstančius globalius pokyčius visose gyvenimo srityse atkreipiamas dėmesys, kad nūdienos mokinys turi išmokti mąstyti, kelti klausimus ir ieškoti atsakymų, susirasti reikiamą informaciją, ją atsirinkti ir pritaikyti. Atsirandant galimybei mokytis lanksčiau, naudojantis mobiliosiomis ir kompiuterinėmis technologijomis, virtualiomis mokymo(si) aplinkomis, būtina taikyti mokiniams patrauklias, pažangias mokymosi priemones, kurios padėtų plėtoti jų žinias, motyvuotų juos nuolat augti ir tobulėti, leistų ugdyti savivaldžio mokymosi visą gyvenimą principus.Siekiant ištirti virtualios mokymosi aplinkos „EDUKA klasė“ poveikį pradinių klasių mokinių matematikos pasiekimams, buvo vykdomas kvazieksperimentas. Tyrime dalyvavo 100 pirmos klasės mokinių. Mokiniai matematikos pamokose dirbo su „Taip!“ vadovėliu ir „EDUKA klasė“. Tyrimas vykdytas trimis etapais, kurių metu vyko pirmų klasių mokinių matematikos diagnostinis pažangos testavimas. Respondentai buvo testuojami tris kartus per visus einamuosius mokslo metus. Kvazieksperimentas, vertinant mokinių matematikos pažangą, vykdytas natūraliomis vaikams sąlygomis: tiriamieji tyrimo metu dirbo su savo klasės mokytoja, savo klasėje, kaip ir per kitas pamokas. Nustatyta, kad intensyviai integruojama virtuali mokymosi aplinka „EDUKA klasė“ į formalųjį ugdymą, matematikos dalyką, padarė reikšmingą poveikį mokinių matematiniams pasiekimams. Po kvazieksperimento statistiškai patikimai sumažėjo (p<0,05) skirtumas tarp pradinių ir galutinių rezultatų mokinių, turinčių patenkinamą pasiekimų lygmenį. Po tyrimo statistiškai reikšmingas skirtumas nustatytas (p<0,05) ir mokinių, turinčių aukštesnįjį pasiekimų lygmenį.

pdf

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.

Skaitomiausi šio autoriaus(ų) straipsniai

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>