Persirgusiųjų galvos smegenų insultu slauga
Slauga. Mokslas ir praktika viršelis 2020 Nr. 5 (282)
Mokslinis straipsnis
Daiva Darginavičienė
Klaipėdos universitetas
Lina Gedrimė
Klaipėdos universitetas; Vilniaus universitetas; Respublikinė Klaipėdos ligoninė; Klaipėdos valstybinė kolegija
Publikuota 2020-06-21
PDF

Reikšminiai žodžiai

galvos smegenų insultas
slauga
reabilitacija

Kaip cituoti

Darginavičienė, D. and Gedrimė, L. (2020) “Persirgusiųjų galvos smegenų insultu slauga”, Slauga. Mokslas ir praktika, (6 (282), pp. 4–7. Available at: https://www.zurnalai.vu.lt/slauga/article/view/24289 (Accessed: 25 April 2024).

Santrauka

Galvos smegenų insultas užima antrą vietą pagal mirtingumą ir trečią pagal jo sukeltą neįgalumą. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, nuo galvos smegenų insulto net 80 proc. pacientų miršta ar lieka neįgalūs vidutinių ir mažų pajamų šalyse (Angola, Armėnija, Moldova ar Makedonija), o per pastaruosius keturis dešimtmečius galvos smegenų insulto atvejų skaičius padidėjo daugiau negu dvigubai. Nors medicinos diagnostinės technologijos tobulėja, visuomenės švietimas gerėja ir daugiau dėmesio skiriama profilaktikai bei reabilitacijai, galvos smegenų insultas ir toliau lieka ir darbingų, ir pagyvenusių asmenų viena didžiausių sveikatos problemų [1].

Tyrimo tikslas – nustatyti persirgusiųjų galvos smegenų insultu slaugą.

Tyrimo objektas – persirgusiųjų galvos smegenų insultu slauga.

Tyrimo metodai: 1) mokslinės literatūros analizė; 2) kiekybinis tyrimas, naudojant anketinę slaugytojų apklausą; 3) matematinė statistika.

PDF

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.

Skaitomiausi šio autoriaus(ų) straipsniai

1 2 3 > >>