Europos Sąjungos visuomeninės žiniasklaidos diplomatijos horizontalus darnumas: Ukrainos atvejis
Politinė komunikacija
Dmytro Iarovyi
Institute of International Relations of Taras Shevchenko National University of Kyiv
Publikuota 2015-01-01
https://doi.org/10.15388/Im.2014.70.5153
PDF

Kaip cituoti

Iarovyi, D. (2015). Europos Sąjungos visuomeninės žiniasklaidos diplomatijos horizontalus darnumas: Ukrainos atvejis. Information & Media, 70, 7-24. https://doi.org/10.15388/Im.2014.70.5153

Santrauka

Užsienio politikos darna yra vienas svarbiausių aspektų tarptautinėse Europos Sąjungos (ES) diskusijose. Vienas iš užsienio politikos instrumentų yra viešoji diplomatija, kuri tinklo visuomenėje dažnai įkūnijama skaitmeninės diplomatijos forma – informacinių technologijų naudojimu įgyvendinant diplomatinius tikslus per informacinių vartotojų tinklus internete.
Skaitmeninės diplomatijos reikšmė ES buvo apibrėžta daugumos politikų ir mokslininkų ir tapo aktuali po įvykių Ukrainoje, kai valdžios atsisakymas pasirašyti asociacijos susitarimą lėmė protesto bangų plėtojimąsi, prezidento nuvertimą, gilią politinę krizę ir teritorinius praradimus (Krymo aneksija). ES skaitmeninė diplomatija buvo aktyviai įtraukta į šį procesą, tačiau ji pasirodė kaip nesuderintų veiksmų pavyzdys.
Šio straipsnio tikslas buvo patikrinti ES visuomeninės žiniasklaidos diplomatijos horizontalią darną ES ir Ukrainos santykiuose. Rezultatai leidžia daryti išvadą, kad, nepaisant kai kurių nedidelių nesėkmių (šiek tiek netinkamos retorikos, tarpusavio informacijos ir interaktyvumo stokos), horizontaliame lygmenyje ES yra darni išlaikydama savo skaitmeninę diplomatiją, kuri leidžia kalbėti apie sėkmingą jos, kaip tarptautinio veikėjo, prisistatymą interneto komunikacijoje.

PDF

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.

Skaitomiausi šio autoriaus(ų) straipsniai

1 2 3 4 5 > >>