Koloproktologijos istorijos atspindžiai filatelijoje
Klinikinė praktika
Remigijus Samuolis
Publikuota 2015-01-01
https://doi.org/10.15388/LietChirur.2015.3.8776
PDF

Kaip cituoti

1.
Samuolis R. Koloproktologijos istorijos atspindžiai filatelijoje. LS [Internet]. 2015 Jan. 1 [cited 2024 Apr. 20];14(3):181-218. Available from: https://www.zurnalai.vu.lt/lietuvos-chirurgija/article/view/8776

Santrauka

1981 m. baigiau Kauno medicinos institutą, buvau paskirtas dirbti chirurgu Respublikinėje Panevėžio ligoninėje. Čia atlikau internatūros kursą, pradėjau chirurgo karjerą, kurią toje pačioje įstaigoje tęsiu iki šiol. Ilgi sėslaus gyvenimo metai suteikė pri­vilegiją sutikti daug šviesių žmonių, dariusių įtaką mano pažiūroms, karjerai, laisvalaikio pomėgiams. Už galimybę pabėgti nuo kasdienių rūpesčių ir malonumą, kurį patiriu kolekcionuodamas pašto ženklus, tariu nuoširdų ačiū savo bičiuliui Aleksandrui Michelsonui, paskatinusiam pasinerti į kolekcionavimo aistrą.
Yra tekę skaityti pavienių straipsnių užsienio medicinos spaudoje apie gydytojų pomėgius kolekcionuoti pašto ženklus ir jais iliustruoti vieną ar kitą aprašomą medicinos temą. Panaršius internete, pavyko rasti įdomios medžiagos apie radiologiją, oftalmologiją, odontologiją, urologiją, infekcines ligas, kur tema dėstoma remiantis filateline medžiaga. Vartydamas savo fila­telijos kolekcijos albumus pamačiau, kad pašto ženklai gali papasakoti ir apie koloproktologiją – chirurgijos sritį, kurioje pats darbuojuosi jau kelis dešimtmečius. Išdrįsau paimti plunksną į rankas, kad savo įžvalgas pateikčiau medikų bendruomenei ir visiems, kas domisi medicinos istorija.

PDF

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.

Skaitomiausi šio autoriaus(ų) straipsniai

1 2 3 4 5 > >>