Standartizuota anestezijos slaugytojo darbo vieta – saugesnis slaugytojas, saugesnis pacientas
Slauga. Mokslas ir praktika viršelis 2021 T. 2. Nr. 10 (298)
Savišvieta
Daiva Didvalė
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninė Kauno klinikos; Lietuvos anestezijos ir intensyviosios terapijos slaugytojų draugija
Publikuota 2021-10-29
PDF

Kaip cituoti

Didvalė, D. (2021) “Standartizuota anestezijos slaugytojo darbo vieta – saugesnis slaugytojas, saugesnis pacientas”, Slauga. Mokslas ir praktika, 2(10 (298), pp. 11–18. Available at: https://www.zurnalai.vu.lt/slauga/article/view/24963 (Accessed: 29 March 2024).

Santrauka

Anestezijos ir intensyviosios terapijos slaugytojo pareigybė reikalauja ne tik labai daug profesinių žinių ir įgūdžių, bet ir operatyvumo bei teisingos veiksmų taktikos, esant įvairioms klinikinėms situacijoms. Siekiant tai užtikrinti, būtina saugi standartizuota slaugytojo darbo vieta – visi medikamentai ir slaugos bei gydymo priemonės yra nedelsiant pasiekiamos ir vienodai sudėtos bei sužymėtos skirtingose darbo vietose anesteziologiniuose vežimėliuose. Saugi anestezija – tai priemonių ir veiksmų visuma, būtina užtikrinti saugią ir kokybišką perioperacinę priežiūrą. Saugios darbo sąlygos ir pacientų sauga yra neatsiejami dalykai standartizuota medicininių priemonių išdėstymo prasme.

PDF

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.

Skaitomiausi šio autoriaus(ų) straipsniai

1 2 > >>