Rizikos ir apsauginiai veiksniai renkantis mokymosi turinį vidurinėje mokykloje: Latvijos Latgalos regiono karjeros konsultantų ir studentų požiūris
Straipsniai
Pāvels Pancerko
Daugavpils University, Latvia
Anita Pipere
Daugavpils University, Latvia
Mārīte Kravale-Pauliņa
Daugavpils University, Latvia
Publikuota 2022-11-07
https://doi.org/10.15388/ActPaed.2022.48.4
PDF (Anglų)
HTML (Anglų)

Reikšminiai žodžiai

karjeros konsultavimas
perėjimas į vidurinę mokyklą
mokyklos karjeros konsultantai
mokymosi turinys
rizikos veiksniai
apsauginiai veiksniai

Kaip cituoti

Pancerko, P., Pipere, A. and Kravale-Pauliņa, M. (2022) “Rizikos ir apsauginiai veiksniai renkantis mokymosi turinį vidurinėje mokykloje: Latvijos Latgalos regiono karjeros konsultantų ir studentų požiūris”, Acta Paedagogica Vilnensia, 48, pp. 61–86. doi:10.15388/ActPaed.2022.48.4.

Santrauka

Straipsnyje pristatomas karjeros konsultantų ir studentų požiūrio į rizikos ir apsauginius veiksnius renkantis mokymosi turinį vidurinėje mokykloje tyrimas. Latvijos Latgalos regione atliktas kokybinis mokyklos karjeros konsultantų ir mokinių požiūrio trianguliacija grindžiamas tyrimas. Duomenys surinkti iš interviu su keturiais karjeros konsultantais ir tiksline šešių 15–16 metų mokinių iš miesto ir kaimo mokyklų grupe, duomenys analizuoti naudojant teminės analizės metodą. Tyrime atskleista, kad mokyklų karjeros konsultantai gali pasitarnauti kaip gyvybiškai svarbus Latvijos visuomenės išteklius valdant ir sprendžiant dabartinės švietimo reformos iššūkius bei įveikiant socialinių ir ekonominių skirtumų keliamą nelygybę švietimo ir karjeros valdymo srityje.

PDF (Anglų)
HTML (Anglų)

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.